Header image  
Uw voeten in goede handen  
line decor
line decor
   
 
Veelgestelde vragen over aroma therapie :


Kun je etherische olie ook innemen ?
Het is inderdaad mogelijk om sommige oliën in te nemen. Dit dient echter alleen te gebeuren onder begeleiding van een aromatherapeut, want niet alle oliën zijn voor consumptie geschikt.

Kun je basisolieen of vette oliën ook innemen ?
In principe zijn alle oliën in te nemen, behalve Jojoba-olie. Deze olie is namelijk plantaardige, vloeibare was en is dus niet geschikt voor inname. Bij twijfel: raadpleeg uw therapeut.

Kun je etherische olie gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding?
Bijna alle oliën zijn te gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. U dient echter heel terughoudend te zijn met bascilicum, bijvoet, hysop, jeneverbes, marjolein, mirre, salie en scharlei. Deze oliën kunnen te spierontspannend werken, waardoor een spontane bevalling of abortus zou kunnen intreden.

Bij misselijkheid tijdens zwangerschap kunnen maximaal 3x daags 3 druppeltjes pepermuntolie op een stukje brood of in een theelepeltje melk uitkomst bieden.

Verder is het heerlijk voor moeder en kind om een ontspannend bad te nemen. Hiervoor kunt u de volgende oliën gebruiken: lavendel, benzoe, bergamot, kamille, neroli en of sandelhout.

Om pijn te verzachten en spieren te versterken is massage een goede optie. In de eerste helft van de zwangerschap is het verstandig sederend (zacht) te masseren. U doet dit in ronddraaiende vloeiende bewegingen beginnend rechtsonder naar rechtsboven, naar linksboven, naar linksonder over de buik. Na de vijfde maand is het prettig de rug stevig te masseren. U doet dit in lange streken vanaf de enkels naar boven. Hiervoor kan geranium of rozemarijn gebruikt worden. Tijdens de weeën of bij rugpijn helpen rozemarijn, jasmijn en lavendel die u eerst oplost in jojobaolie (10 druppels etherische olie in 50 ml jojobaolie)

Om de borstvoeding op gang te brengen maakt u een mengsel van 6 ml geranium en 4 ml venkelolie. Hiervan neemt u 3x daags 2 druppels na de maaltijd.

Om de littekens bij striae te helpen verbleken gebruikt u goede basisolie gemengd met enkele druppels lavendel, kamille en rozemarijn olie. Meng ook wat vitamine E olie erbij om de veerkrachtigheid van de huid te bevorderen.

 

Wat is neusreflexolie?
In de neus bevinden zich reflexpunten, evenals op o.a. de voet, de hand en het oor, die in verbinding staan met verschillende delen van het lichaam zoals o.a. organen, weefsels en klieren. Neusreflexologie past u toe door met een wattenstaafje, gedrenkt in neusreflex-olie zacht de binnenkant van de neus te strijken. Uiteraard gaat dit vaak gepaard met niezen, echter al na enkele minuten zal de olie weldadig werken tegen verkoudheid, een lopende neus, holteontstekingen e.d. Reflexolie bestaat uit 60% amandelolie vermengd met etherische oliën zoals basilicum, eucalyptus, cajeput, kamille, lavendel, mandarijn, mirre, mirte, niaouli, rozemarijn, tea tree en tijm

Heeft u ook etherische olie voor klachten bij dieren?
Evenals bij mensen werken etherische oliën ook bij dieren. Zo is er een anti-vlo mengsel voor de hond of kat. Hierin zit verwerkt citroen, eucalyptus, kruidnagel, teatree en rozemarijn. Zodra het weer warmer wordt en er weer vlooien verwacht kunnen worden, begint u met het anti-vlo middel. U vindt een gebruiksaanwijzing bij het flesje. Ook is het verstandig dagelijk het kleed of de mand van het huisdier in te spuiten met teatree. Hieraan hebben vlooien een grondige hekel.

Bij kale plekken, jeuk, hormoonstoringen en oversext gedrag van uw huisdier helpt het om een paar druppeltjes ylangylang in de oorschelp te wrijven.

Tegen wratten en schimmels gebruikt u een paar druppeltjes teatree op de betreffende plaats (zacht inwrijven)

Bij dominant plasgedrag wrijft u 2x per dag enkele druppeltjes van een mengsel van Ylangylang , jasmijn en vetyver in de oorschelp.

Mocht uw huisdier overgevoelig zijn voor het middel, dan kunt u de olie altijd verdunnen met een paar druppeltjes basisolie.

Wat zit er in Tea tree spray en waar kan ik dit voor gebruiken?
Ik verkoop kant en klare teatree spray. Deze wordt gemaakt van eucalyptus, geranium, petitgrain, ravensara en teatree, vermengd met rozenhydrolaat en een natuurlijke emulgator. Deze spray kan worden gebruikt:
- voor het ontsmetten van handen en voeten
- bij jeuk
- desinfectant bij kleine wondjes
- als verkoeling bij 1e graads verbrandingen of zonnebrand
- als verlichting bij jeuk en pijn van insectenbeten en brandnetels
- als bescherming tegen wratten en schimmels op te lopen in zwembaden, gymzalen en sauna’s

Kan ik etherische olie samen met medicijnen gebruiken?
U kunt etherische oliën verdund in een basisolie of in bad in principe altijd gebruiken. Wel adviseren wij u dit even te overleggen met uw behandelend arts.

Hoe gebruik ik stroperige olie?
Door de olie te verwarmen in een kommetje dat in een bak heet water staat, wordt de olie dunner. Hierna kunt u de olie verdunnen met een basisolie of alcohol.

Hoe maak ik een etherische olie bad?
U vermengt 15 druppels van uw favoriete olie ( niet meer dan 3 tegelijk) met wat melk, honing of de emulgator die op de website te bestellen is en laat dit in het water lopen onder de waterstraal. Ook kunt u onze neutrale badschuim en neutrale badolie heerlijk verrijken met uw favoriete olie(n). Lavendel is heerlijk ontspannend, rozemarijn werkt verkwikkend, ylangylang werkt afrodiseren en is weldadig tegen menstruatieklachten.

Kan ik etherische olie direct op de huid aanbrengen?
Lavendel, jatamansi, patchouli, roos, sandelhout, tea tree, tijm en vetyver kunnen puur op de huid worden aangebracht. U dient echter altijd voorzichtig te zijn met het aanbrengen van pure olie op de huid. Het beste test u eerst een druppeltje olie in de holte aan de binnenkant van uw elleboog. Verschijnt er na 24 uur geen reactie, zoals roodheid of branderigheid, dan kunt u de olie veilig gebruiken.

Waarom zijn sommige etherische oliën zo duur?
Een aantal oliën zoals roos, jasmijn en neroli zijn duur omdat het proces om ze te winnen zeer tijdrovend is, en omdat ontzettend veel van deze bloemen nodig zijn om een milliliter olie te verkrijgen. Bijvoorbeeld voor rozenolie zijn er 80 rozen nodig om 1 milliter olie te verkrijgen.

Heeft u ook kant en klare massage oliën voor direct gebruik?
Ja, ik lever kant en klare massage oliën zoals:

- Warming up: maakt de spieren los en soepel en vermindert de kans op blessures.
- Pain free: vermindert de pijn bij blessures en bevordert het herstel
- Relax: te gebruiken na het sporten als ontspanning voor het hele lichaam
- Overbelaste spieren: helpt de afvalstoffen te verwijderen en maakt spieren weer soepel
- Nervositeit: vermindert de stress en geeft zelfvertrouwen
- Overwinning: maakt sterk en doelgericht
- Ontspannen: dit is ook een baby massage olie, heerlijk na het badje of voor het slapen gaan
- Krampvrij: ook een baby massage olie om krampjes te stillen en voor het op gang brengen van de ontlasting ( het buikje met de klok mee masseren)
- Tantra-man en Tantra-vrouw: dit zijn afrodiserende massage oliën die een diepe ontspanning brengen en een rozig gevoel
- Zwangerschapsolie: geeft een gunstig effect bij zwangerschapsstriemen en gespannen borsten. Tevens zeer ontspannend.
- LOVE: dit is een heerlijke afrodiserende massage olie om jezelf en-of partner te verwennen.

Hoeveel druppels olie bevat 1 milliliter etherische olie?
Elke mililiter olie bevat ongeveer 20 druppels. Dit hangt af van het soortelijk gewicht van de betreffende olie.

Natuurlijk mag u mij altijd om advies vragen. Stuur een mail en u krijgt z.s.m. antwoord.

Klik hier voor het verzenden van een mail