Header image  
Uw voeten in goede handen  
line decor
line decor
   
 
Product assortiment


Etherische oliën :
Oliën : Etherische oliën worden ook wel aromatische-, vluchtige- of essentiële oliën genoemd. Ze vormen de kracht, de essentie van planten, bloemen, grassen, struiken en bomen. Hoofdzakelijk door middel van destillatie, koude persing, extractie, aftappen en enfleurage wordt de "olie" als genees- krachtige kern uit verschillende delen van planten en struiken e.d. gewonnen, variërend van de bloesem, de vrucht, de bladeren en de takken tot de schors en de wortels. Er zijn wel een paar honderd soorten oliën met veelal een verschillende uitwerking op ons. Elke olie is in zekere mate antiseptisch (ontstekingswerend) en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, welke zich richten op een of meerdere organen of aandoeningen. Deze levenskracht uit de natuur wordt als het ware op ons overgedragen om bij te dragen aan het herstellen van het natuurlijke evenwicht in ons lichaam. De werking van de etherische olie verloopt langs een tamelijk selectief proces. Uitsluitend schadelijke bacterieën worden uitgeschakeld, terwijl de onschadelijke ongemoeid blijven. Dit is tevens één van de belangrijkste verschillen met de werking van de vele, langs synthetische weg geproduceerde geneesmiddelen. Die doden nl. ook nogal eens - onnodig - een groot aantal onschadelijke bacterieën. Het goed gebruik van etherische oliën kent dan ook nagenoeg geen ongewenste neveneffecten. Etherische oliën worden al duizenden jaren gebruikt.

Bach Bloesem remedie :
Aan de gezondheid werken via bloesem remedies, is een zeer verfijnde vorm van natuurgeneeswijze. De remedies worden gebruikt voor gemoedgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Bloesem remedies zijn catalysators, die ons helpen met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn. Zo is deze benadering bijv. een angst geen angst, maar het ontbreken van moed. De bloesem remedies duwen niet de angst weg, maar helpen ons de weg te wijzenen het inzicht te geven, hoe men de moed weer kan ontwikkelen. Nadat het evenwicht van de geest weer in balans is gebracht kan eventueel ook het lichaam weer op natuurlijke wijze herstellen. Deze natuurgeneeswijze werd in de jaren dertig door een engelse arts, dr. Bach ontdekt.

Wierook :
Wierookstokjes verspreiden hun geur d.m.v. verbranding. Om de gewenste geur te verkrijgen, worden etherische oliën en/of kruiden toegevoegd aan enkele basis ingrediënten, zoals houtskoolpoeder, cocosbast en hars. De effekten van wierookgeuren zijn over het algemeen kalmerend en inspirerend werkend op de geest.

Speciale mengsels :
Samengesteld uit meerdere soorten etherische oliën.
Aromalampmengsels
Afrodiserende aromalampmengsels
Testers

Overige oliën :
Chakra oliën
Spieroliën
Amritha parfum olie
Sprays
Massage oliën
Magical LOVE
Maceraten
Basisoliën koudgeperst
Badschuim/shampoo en bodylotion
Hydrolaten
Balsems

Overige aromatherapie :
Aromalampen
Boeken
Huidverzorging Balsamique
Plantaardige zeep
Luchtverfrissers,
Astrokruikjes