Header image  
Uw voeten in goede handen  
line decor
line decor
   
 
Veelgestelde vragen over Voetreflexzone therapie


Ik ben zwanger. Kan ik dan wel reflexzonetherapie volgen?
Reflexzonetherapie helpt bij het herstel van het evenwicht in het lichaam. In de zwangerschap verandert het hormoonpeil van de vrouw. Deze aanpassingen verlopen niet altijd even harmonieus en dan kan reflexzonetherapie heel heilzaam werken.Overigens blijkt reflexzonetherapie eveneens heilzaam te zijn bij een kinderwens.

Wat is een contra-indicatie bij reflexzonetherapie?
Ernstige huidaandoeningen op de voeten kunnen een contra-indicatie zijn, maar dan is handreflexzone- therapie de aangewezen behandeling. Bij ernstige ziektes als kanker en hartaandoeningen wordt reflexzonetherapie in eerste instantie toegepast ter ontspanning van het lichaam. Bij koorts dient een reflexzonebehandeling uitgesteld te worden.

Ik heb eigenlijk geen klachten, kan ik dan toch reflexzonetherapie volgen?
Omdat reflexzonetherapie de balans in het lichaam herstelt, zal het immuunsysteem erdoor versterkt worden. In die zin ondersteunt reflexzonetherapie de preventieve levenshouding van de gezonde cliënt. Daarnaast biedt een behandeling ook een totale ontspanning.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten.. De eerste behandeling omvat ook een intakegesprek en duurt daardoor 30 minuten langer.

Hoeveel behandelingen moet ik volgen om van mijn klachten af te komen?
De frequentie en het aantal behandelingen die nodig zijn om uw klachten te verlichten of op te lossen, is sterk afhankelijk van de klacht(en). Over het algemeen volgen al reacties binnen de eerste vier behandelingen.

Een van mijn klachten is voetschimmel. Kan ik dan wel naar een reflexzonetherapeut?
Behandeling is in de meeste gevallen wel mogelijk, ook kan hand-reflexzonetherapie toegepast worden om de klachten te verhelpen.

Mijn klacht is na de behandeling juist erger geworden. Is dat normaal?
Ja, dat is normaal. Bij elke natuurgeneeswijze wordt het lichaam geprikkeld om zijn eigen verdediging te versterken. In aanloop daartoe kan ook de klacht zodanig geprikkeld worden, dat hij meer opspeelt dan vóór de behandeling. Het lichaam toont hiermee reactie en het zelfherstellende vermogen van uw lichaam wordt tot actie aangezet.

Is het normaal dat ik zo emotioneel ben na een behandeling?
Een reflexzonebehandeling werkt onder meer op het fysieke en emotionele lichaam. De energiestromen in uw lichaam worden als het ware opgeschud en dat kan u emotioneel uit balans halen. Dit is een tijdelijke reactie. Ook deze ervaring is een stap naar een harmonieuzer en gezonder evenwicht.

Mijn urine ruikt zo sterk na een behandeling. Is dat normaal?
Ja, dat is heel goed mogelijk. Ook kan uw adem ruiken en uw ontlasting anders zijn. Een behandeling zet het lichaam aan tot een gezonder evenwicht. Om dat te bereiken, worden opgeslagen afvalstoffen afgevoerd. Het is een gezond teken als dat met de urine gebeurt. Door de afvalstoffen kan de urine ook een sterkere geur hebben.

Ik ben onder behandeling van een specialist. Kan ik dan wel reflexzonetherapie volgen?
Het is verstandig uw specialist van uw voornemen op de hoogte te stellen. Reflexzonetherapie is bijzonder ontspannend en versterkt het zelfhelende vermogen van uw lichaam. Dit zal de behandeling van de specialist ondersteunen.

Heb ik een verwijzing van de huisarts of specialist nodig?
Nee, die heeft u niet nodig.

Moet mijn huisarts weten dat ik een voetreflexzone-therapeut bezoek?
De Vereniging Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) en uw therapeut stellen het op prijs als u uw huisarts op de hoogte stelt van uw bezoek aan een reflexzonetherapeut.