Header image  
Uw voeten in goede handen  
line decor
line decor
 
 
 
Wanneer Voetreflexzone therapie ?


Wanneer kan reflexzonetherapie worden toegepast?
Reflexzone-therapie kan bij acute- en chronische klachten worden toegepast. Het kan als aanvulling op de reguliere behandeling worden gegeven. Ook kan de therapie gevolgd worden als preventieve behandeling. Een aantal klachten, waarbij reflexzonetherapie wordt toegepast zijn o.a.: stress, oververmoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, spierpijn, gewrichts- en pijnklachten, maag- en darmklachten enz. De therapie kan ook worden toegepast bij problemen bij een kinderwens of als men psychische klachten heeft.

Ik heb eigenlijk geen klachten, kan ik dan toch reflexzonetherapie volgen?
Omdat reflexzonetherapie de balans in het lichaam herstelt, wordt het immuunsysteem erdoor versterkt. Reflexzonetherapie ondersteunt dan ook de preventieve levenshouding van de gezonde client. Daarnaast biedt een behandeling ook een totale ontspanning.

Zijn er ook reacties op een reflexzone-behandeling?
Tijdens een behandeling kan koude of warmtegevoel optreden. Ook kan men geeuwen of slaperig worden. Het komt ook wel voor dat emoties vrijkomen. Vlak na de behandeling kan duizeligheid en/of hoofdpijn, loomheid of juist een energiek gevoel, meer dan normale transpiratie of verkleuring van de urine of ontlasting optreden. Deze reactie's worden beschouwd als herstelreacties en zijn niet verontrustend. Tussen twee behandelingen in kan een koortsvlaag optreden. Deze treedt dan op doordat de lichamelijke afweerkrachten worden gemobiliseerd om ballaststoffen te verbranden. Deze koortsvlaag wordt niet gezien als een ziekteverschijnsel. Ook kunnen er positieve geestelijke veranderingen optreden, zoals meer geestelijke veerkracht, een hogere weerstand en een groter ontspannen gevoel.

Zijn er redenen waarom ik geen reflexzonetherapie zou kunnen/mogen volgen?
Er zijn weinig tot geen redenen waarom reflexzonetherapie niet kan worden toegepast. In het intakegesprek zal hierover worden gesproken. Mocht u zelf twijfels hebben dan kunt u uiteraard contact opnemen met uw arts of specialist.

Tot slot
De reflexzonetherapeut stelt geen diagnose. Dat is het gebied van de arts. De totale mens wordt behandeld en niet alleen een bepaalde klacht.